Babyshop tar in 165 miljoner – storsatsar mot Asien och USA

Babyshope-handelhandel

Marcus och Linn Tagesson, grundare av Babyshop. Foto: Press.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Värderas till över miljarden.

Babyshop tar in 165 miljoner kronor och siktar på att bli ledande i Norden, skriver Di Digital.  När bolaget nu stänger sin senaste kapitalrunda värderas bolaget samtidigt till 1,6 miljarder kronor, jämfört med en värdering på drygt 1 miljard kronor innan investeringen.

”Vi tar in nytt kapital eftersom vi ser en fortsatt stark tillväxt och vi vill ta möjligheten att bli den ledande e-handlaren inom Norden”, säger bolagets grundare och vd Marcus Tagesson till Di Digital.

Marcus Tagesson vill inte berätta för sajten vilka som har investerat i bolaget. Men enligt uppgifter till Di Digital är det Beyer Ventures och finansmannen Svante Elfving genom sitt bolag Graffe Holding som leder rundan, där befintliga ägare också har deltagit.

Samtidigt som bolaget växer på hemmaplan, så fortsätter marknaderna utanför Norden att vara viktiga. Babyshop har kontor i bland annat Storbritannien, men de växer också i USA och Asien.

”Vi ser en stor potential i att växa utanför Norden. Därför gör vi en hel del satsningar på kunden, logistik och utbud”, säger Marcus Tagesson till Di Digital.

“Nu är vi redo för expansion. Det handlar om att vi vill dra nytta av rådande momentum på marknaden. Vi tycker att vi har det starkaste erbjudandet i Norden och det efterfrågas av kunderna.”

Missa inte vår långa intervju med Marcus Tagesson från tidigare i år. Där berättar han bland annat om det beslutet att belåna sig upp till tänderna för att köpa loss domänen Babyshop.com.

Läs mer