Sök

Svenska Mentimeter flyttar till USA - blir en del av 500 Startups

500 StartupsMentimeter

Mentimeters Team

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Stockholmsföretaget tar sitt pick och pack och drar till San Francisco.

Mentimeter utvecklar en app som är tänkt att effektivisera möten och samla in åsikter på ett mer effektivt sätt. Den kan till exempel användas till att låta publiken på ett evenemang rösta om vad de tycker det som händer på scen.

“Det är otroligt kul att ha kommit med och det känns riktigt bra att kunna ta med hela teamet för att få dela upplevelsen”, säger Johnny Warström, vd på Mentimeter, angående att bolaget blivit antaget till 500 Startups accelerator.

Nu flyttar startupen till USA för att vidareutveckla sin produkt. I fyra månader kommer alla anställda att befinna sig i San Francisco och uppehållet avslutas med 500 Startups “demo day” där bolagen får visa upp sig för investerare.

"Vi valde att investera i Mentimeter tack vare många faktorer. Vi tycker att de har ett fantastiskt och mångsidigt team på plats, en produkt som de vet hur de ska ta till marknaden, och bra tillväxt för ett sådant ungt bolag. Vi ser fram emot att ha dem hos oss i San Francisco i januari", säger Marvin Liao, partner på 500 Startups.

Läs mer