Hon ska fixa företagstelefonins snåriga djungel – tungviktare in i styrelsen

Telness
Hon ska fixa företagstelefonins snåriga djungel – tungviktare in i styrelsen

Martina Klingvall (mitten) med sin nya styrelse. Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

Veteraner från finans- och telekombranschen kliver in.

Att skaffa ett mobilabonnemang som privatperson är relativt smidigt. För företag är kundupplevelsen av någon anledning inte riktigt lika bra.

Båda gångerna undertecknad har haft med nya företagstelefoner att göra har det till exempel blivit problem.

Det vill uppstickaren Telness ändra på. Man tror sig ha hittat en lucka på marknaden när det gäller mindre företag.

“Det är ett alldeles för stort kundmissnöje i branschen. Särskilt små- och medelstora företag faller mellan stolarna”, säger Martina Klingvall, vd och grundare på bolaget.

Bolagets främsta skillnad från konkurrenterna, enligt Martina Klingvall, är att man skapat en helt digital plattform, där kunderna själva kan göra de flesta förändringarna i sina telekomtjänster.

“Om du går till en av de gamla operatörerna idag och vill teckna tio abonnemang och få en samlingsfaktura kan du inte göra det på nätet idag. Du måste prata med en säljare. Det vi gör är att hjälpa till att lösa den typen av onödiga problem”, säger Martina Klingvall.

Nu har bolaget fått in flera tunga branschveteraner och finansprofiler i sin styrelse.

Det handlar om Jonas Angleflod, med erfarenhet från Tele2 och Telia, Viveka Ekberg, styrelseproffs som har en bakgrund som vd för PP Pension och Nordenchef för Morgan Stanley Investment Management, Maria Erdmann-Boecker, som har varit högt uppsatt inom Telenor och Bredbandsbolaget och Kristian Holmström, investmentmanager på riskkapitalbolaget Litorina.

”Vi har verkligen hittat den bästa kvintetten. Hela teamet ser fram emot att få arbeta med en så professionell styrelse”, säger Martina Klingvall, i ett pressmeddelande.

Styrelsens nya medlemmar är även investerare i Telness. De gick in för ungefär ett halvår sedan när bolaget fick in 14 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER