Min Doktor satsar på Europa – startar nya företaget Docly

Min doktor e-hälsa Digital vårdcentral
Min Doktor satsar på Europa – startar nya företaget Docly

Jonas Vig, som nu är Nordenchef, blir vd för Min Doktor i Sverige. Foto: Press / TT

Caroline Englund

Reporter

Den digitala vårdgivaren Min Doktor delar upp företaget och startar ett nytt bolag: Docly.

Min Doktor, som fyllde på kassan med 200 miljoner kronor i fjol, satsar nu på att erövra Europa. För att lyckas där väljer man nu att starta ett nytt bolag med namnet Docly, ett namn som redan används när bolaget marknadsför sig utomlands.

“Planerna går i princip ut på att Min Doktor fortsätter fokusera på att vara den bästa vårdgivaren i Sverige medan vår europeiska satsning får ett eget bolag som fokuserar på att utveckla produkten tekniskt och medicinskt, så att företaget kan fortsätta erbjuda den allra bästa vårdprocessen i övriga Europa”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Förändringen innebär att delar av personalen kommer att flyttas till det nya bolaget och att Laurens Leurink som i dag är vd för Min Doktor blir vd för det nya bolaget. Jonas Vig, som nu är Nordenchef, blir vd för Min Doktor. Verksamheten kommer, trots att det nya bolaget fokuserar på Europa, mestadels att skötas från huvudkontoret i Malmö.

Under förra året omsatte Min Doktor 70 miljoner kronor, vilket är en fördubbling sett till de 33 miljonerna som omsattes 2016. Samtidigt ökade utgifterna från 42 miljoner till 102 miljoner kronor.  

Bolaget skriver att intresset för deras lösning har väckts ute i Europa där man i första hand har valt att samarbeta med befintliga vårdgivare.

Min Doktor grundades 2013 och har idag strax över hundra medarbetare på huvudkontoret i Malmö. Företaget har även kontor i Amsterdam, London, Nice, Berlin och Stockholm.

För drygt en vecka sedan gick Min Doktors konkurrent Kry ut med att även de byter namn i samband med sina satsningar i Europa. Kry, som inom kort ska lansera i Storbritannien och Frankrike, byter utomlands namn till Livi.

Läs fler artiklar
LÄS MER