Sök

Tuffare ton mot kryptovalutor – Kina uppmanar till bojkott

BitcoinKryptovaluta

Foto: Istockphotos

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Event har ställts in efter nya kraven.

Kina fortsätter med sina tuffa tilltag mot kryptovalutor och uppmanar nu bland annat hotell och arbetsplatser att avhålla sig från aktiviteter och events med koppling till de digitala valutorna. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till ett utskickat dokument från finanstjänstemän i Peking under förra veckan.

I dokumentet begärs det också att alla former av aktivitet med koppling till kryptovalutor rapporteras in till myndigheterna.

Detta har redan fått effekt då en Shanghai-baserad kapitalfond med inriktning mot kryptovalutor valde att ställa in ett event med 300 personer på fredagen efter att ha kollat upp med myndigheterna, enligt källorna.

Binance, som är den mest populära kryptovalutabörsen i världen mätt i handelsvolym, valde likaså att ställa in ett planerat mediaevent i Peking på fredagen, enligt uppgift. Binance verkar numera utanför Kina.

Kina valde i slutet av förra året att slå ned rejält på kryptovalutor och initial coin offerings. Tilltagen ledde till slutet på det prisrally som olika kryptovalutatillgångar fram tills då hade upplevt. Från toppen på 800 miljarder dollar i samlat marknadsvärde i januari kom kryptovalutorna att för första gången falla under 200 miljarder dollar i förra veckan.

 

Läs mer