24Storage tar in 80 miljoner – laddar för fortsatt expansion

24 Storage Digitalisering fastigheter
24Storage tar in 80 miljoner – laddar för fortsatt expansion

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Den aggressiva planen att växa med flera nya lokaler per år ligger kvar även med nya vd:n.

24Storage har återigen plockat in nytt kapital. Senast i februari förra året rapporterade vi att de hade tagit in 250 miljoner kronor från investerare som Staffan Persson och Martin Wattin.

Till skillnad från andra lagerföretag fokuserar 24Storage på mer teknik och digitala lösningar, exempelvis tjänster som att kunderna tecknar avtal via mobilen. En viktig del i företagets strategi har också varit en snabb tillväxt med flera nya fastigheter om året.

Nu har bolaget fyllt kassan med ytterligare kapital i en nyemission som främst består av tidigare investerare. Dessutom har bolagets nyligen tillträdde vd Henrik Granström medverkat i rundan där bolaget tar in 82 miljoner kronor i en nyemission.

“Vi är väl positionerade på en växande marknad. Ägarna tror på det här och vi satsar framåt”, säger vd Henrik Granström.

Utöver pengarna från nyemissionen planerar bolaget, som under 2017 omsatte 35 miljoner kronor, även att ta nya lån. Henrik Granström berättar att han ser fortsatt stark tillväxt framöver och att företagets strategi ligger kvar även med honom som vd.

“Vi har ett mål att växa med tre till fem nya anläggningar per år, det är en siffra som vi håller i år också. Vi har även tagit in Mikael Teljstedt som ny head of real estate (fastighetschef reds. anm.)”, säger han.

Bland investerarna i 24Storage som även har deltagit i den nya kapitalrundan hittar vi Staffan Persson, Martin Wattin, Stadiumbröderna Eklöf och finansfamiljen Ernströms investmentbolag, tillsammans med Patrick Metdepenninghen och grundaren Michael Fogelberg.

Transparens: Staffan Persson är även investerare i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER