Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Riskkapitalbolaget Verdane satsar 50 miljoner på tandborstbolag

Artikel bild
Noel Abdayem. Foto: Press

Riskkapitalbolaget Verdane blir delägare i bolaget The Humble Co som band annat har utvecklat en bambutandborste.

Caroline Englund

Caroline Englund

caroline@breakit.se

Reporter

Det skriver Dagens industri.

The Humble Co grundades för fyra år sedan av tandläkaren Noel Abdayem. Han fick idén när var ute och volontärarbetade och stötte på samma problem i flera länder. Stora mängder tandborstar, tillverkade av miljöskadlig plast, drev upp på stränderna. Samtidigt saknade många människor tillgång till en tandborste vilket riskerar att få en negativ påverkan på hälsan.

The Humble Co tillverkar ”snälla” och miljövänliga tandborstar av bambu och omsatte under förra året cirka 23 miljoner kronor. I år siktar man mot 50-60 miljoner kronor.

Bolaget vill fortsätta växa i snabb takt och enligt grundaren är det därför man nu tar in Verdane som delägare. De exakta villkoren för affären är inte offentligtgjorda men enligt vad Dagens industri erfar så handlar det om en investering på 50 miljoner kronor. 

”Vi investerar i tillväxt bolag och det vi försöker hitta är vad vi tror är strukturella tillväxttrender. Det finns en attraktiv, stor marknad och det är ett starkt team”,  säger Björn Beckman, investeringsansvarig på Verdane till Dagens industri.

The Humble Co, som hittills har vuxit utan riskkapital,  finns i dag i 30 länder genom närmare 25.000 återförsäljare.

Läs mer