Löwengrips nya bolag Hermine Hold rekryterar vd från Gant

Nordic Tech House Hermine Hold e-handel
Löwengrips nya bolag Hermine Hold rekryterar vd från Gant

Isabella Löwengrip och Katarina Roger. Foto: Sara Lindmark/Pressbild

Caroline Englund

Reporter

“Behövs ett starkt laddat kvinnligt varumärke bland aktörer som Daniel Wellington och Tom Hope.”

Katarina Roger, som närmast kommer från Gant, har rekryterats som vd för Hermine Hold.

Bolaget, som drivs av Isabella Löwengrips startupfabrik Nordic Tech House och Ideal of Sweden-grundarna Joachim Lindström och Filip Ummers, ska sälja håraccessoarer och siktar på att bli ett miljardbolag inom fem år.

Katarina Roger har fram tills nu jobbat på Gant där hon har haft flera ledande positioner och bland annat arbetat med att optimera det globala sortimentet. Hon har också varit vd för det svenska klädvarumärket House of Dagmar.

Hermine Hold grundades i början av juni år och siktar till en början på att ta in 10 miljoner kronor i finansiering för att lägga grunden för satsningen. Bolagets plan är att dra igång med sin egen e-handel innan årsskiftet.

”Vi har identifierat en ledig position på marknaden, där vi ser att det behövs ett starkt laddat kvinnligt varumärke bland aktörer som Daniel Wellington och Tom Hope. Hermine Hold är just det varumärket som kommer bli nästa succé. Vi har förutsättningarna för att lyckas, givet vårt sätt att arbeta datadrivet, kunddrivet och med våra starka ägare Nordic Tech House och  Ideal of Sweden-grundarna", säger Katarina Roger i ett pressmeddelande.

”Håraccessoarer har stått sig i alla tider. Vi ser budgetvarianter på Glitter och Åhléns, som ofta är gjorda för barn, eller exklusiva hårband från Versace och Gucci för 5 000-6 000 kronor. Det finns ett prisglapp däremellan”, sa Isabella Löwengrip till Di digtal i juni.

Läs fler artiklar
LÄS MER