Sök

Schibsted satsar på Qasa – bäddar för internationell expansion

QasaBlocketBostadsbristen

Teamet på Qasa. Bilden är ett montage. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Blocket och bostadsplattformen Qasa inleder ett samarbete.

Qasa är en digital plattform som förmedlar bostäder i andrahand genom att koppla ihop hyresgäster med uthyrare.

Nu inleder Blocket, med ägaren Schibsted i ryggen, ett samarbete med Qasa som öppnar upp för en internationell expansion. Blocket börjar nu att erbjuda Qasas tjänster på sin plattform.

Qasas marknadschef Mattia Tosti säger att de genom samarbetet räknar med att Qasa inom några år kan omsätta hyror för flera miljarder kronor.

”Tillsammans med Schibsted kan vi ta vi ett stort kliv mot vår vision om en tryggare och mer rörlig bostadsmarknad, både i och utanför Sverige”, säger Mattia Tosti.

Mattia Tosti vill inte avslöja hur mycket Schibsted investerat i bolaget och hänvisar till att detaljerna ännu inte är klara.

Han beskriver mediejätten som en självklar partner som har stark närvaro runt om i världen genom sina marknadsplatser.

 ”Fördelarna från vår sida är att kunna nå ut väldigt starkt nu först i Sverige via Blocket, och om det fungerar har vi möjlighet att nå ut via Schibsteds nätverk i resten av världen”, säger Mattia Tosti. 

Användare kommer nu att kunna välja om de vill annonsera via Blocket eller via Qasa. 

Robin Suwe är affärsområdeschef på Blocket Bostad.

"Genom samarbetet med Qasa kan vi erbjuda våra användare annonsering inom andrahandsuthyrning med fler trygga kringtjänster såsom betalgaranti och hantering av utbetalningar", säger han.

Jussi Lystimäki på Schibsted Media Group säger att de har hög tilltro till Qasa. 

"Vår ambition är att på liknande sätt lansera plattformen på våra andra marknadsplatser runt om i världen och stärka vår närvaro på bostadsmarknaden", säger Jussi Lystimäki,. 

Schibsted har i dag 200 miljoner användare på marknadsplatser i över tjugo länder.

Qasa grundades 2014 och har sedan tidigare en rad affärsänglar i ryggen. Bolaget har förmedlat 52 miljoner kronor i hyror hittills i år, jämfört med 35,5 miljoner kronor under motsvarande period förra året 

 

Läs mer