Handiscover tar in fem miljoner kronor – "Börjat växla upp”

Handiscover tar in fem miljoner kronor – "Börjat växla upp”

Sebastien Archambeaud.

Towe Boström

Reporter

Handiscover fyller kassan för att bredda sitt utbud.
”Vi växer 500 procent i år, så siffrorna går i rätt riktning”, säger grundaren Sebastien Archambeaud.

Det har gått tre år sedan Sebastien Archambeaud grundade sajten Handiscover. Genom tjänsten kan personer med begränsad rörlighet hitta anpassade boenden under resor och semestrar.

Sebastien Archambeaud tog initiativ till sajten efter hade själv upplevt hur svårt resandet kan vara när han rest med sin son som har en muskelsjukdom.

I dag samlar Handiscover tusentals boenden i över 80 länder och har tagit in runt 11 miljoner kronor från aktörer som familjen Kamprads stiftelse Entreprenörinvest, Almi Invest och äventyraren Aron Andersson. 

Nu fyller Handiscover på kassan med 5,5 miljoner kronor i en runda som leds av brittiska Howzat Partners. Investeringsfonden har bland annat investerat i resejätten Trivago.

”De hittade oss och är ett ledande vc-bolag inom traveltech. De sitter på stor erfarenhet och innehar ett 60-tal bolag, flera inom travel, med ett stort nätverk av kunskap”, säger Sebastien Archambeaud.

Flera tidigare investerare, som Almi Invest och Entreprenörinvest, deltar i den nya rundan. Utöver Howzat Partners tillkommer svenska Tranquility Capital, med bakgrund inom tillgänglighet, som ny investerare.

En stor del av kapitalet ska gå till att integrera den nya samarbetspartnern Amadeus, en av världens största bokningsplattformar, på sajten.  

”Vi har börjat jobba med dem offline. De är inte tillgängliga genom hemsidan men nu ska de integreras så vi kan genomföra livebokningar”, förklarar Sebastien Archambeaud.

Under 2016 visade Handiscover en blygsam omsättning på några tusenlappar och ett resultat på närmare minus 4 miljoner kronor. Sebastien Archambeaud uppger att siffrorna för förra året ligger i linje med detta.

”Vi har satsat på att bygga och integrera den tekniska plattformen. Det är egentligen i år vi kunnat satsa på tillväxt och börjat växla upp”.

Handiscover arbetar liksom många andra bolag inom resebranschen genom att ta en viss kommission av kunder och gäster i samband med genomförda bokningar.

I dag arbetar fem anställda i bolaget tillsammans med ett antal frilansare.

Handiscovers målsättning har sedan starten varit att öka informationen om tillgängligheten inom reseboenden.

”Det är ofta där det brister idag, många påstår att de är tillgängliga men det finns ingen internationell standard så vi försöker skapa en egen”.

Sebastien Archambeaud  berättar även att de får förfrågningar från värdar som vill förbättra sin tillgänglighet.

Hur många bokningar som genomförts hittills är inget grundaren vill gå ut med.

”Vi växer med 500 procent i år, så siffrorna går i rätt riktning”, säger Sebastien Archambeaud.  

Läs fler artiklar
LÄS MER