Hövding dubblar omsättning och rusar på börsen

Hövding Cykelhjälm
Hövding dubblar omsättning och rusar på börsen

Direkt / Breakit

Hövding ökar omsättningen men fortsätter visa minusresultat.

Det hajpade bolaget Hövding, som säljer uppblåsbara cykelhjälmar, har presenterat sitt resultat för det andra kvartalet. 

Omsättningen landade på 25,2 miljoner kronor, att jämföra med 11,8 miljoner i förgående period. Rörelseresultatet uppgick till minus 12 miljoner kronor, vilket är i linje med tidigare resultat. 

Nettoresultatet var -12,0 miljoner (-12,2).

Aktien steg efter beskedet med 10 procent i den inledande handeln. Vid 16-tiden på tisdagen var aktien uppe med över 25 procent. 

Bolaget uppger samtidigt att försäljningen av hjälmar ökade med 100 procent under det andra kvartalet. Hövding har sålt över 17.000 hjälmar vilket innebär att bolaget nu sålt över 100.000 hjälmar sedan starten 2012. 

Vi har tidigare rapporterat att förlusterna ökade i det första kvartalet. 

I ett pressmeddelande framgår det att bolaget planerar att ta in mer pengar. Styrelsen föreslår en nyemission på cirka 74 miljoner kronor och pengarna ska bland annat användas till marknadsföring i samband med en större internationell lansering. 

Fredrik Carling, Hövdings vd, uppger att emissionen är säkrad till 80 procent med stöd av bolagets fem största aktieägare. 

"Drygt 40 miljoner kronor kommer att reserveras för marknad- och försäljningsinsatser med en stor del öronmärkt för större städer i Tyskland samt London, marknader som visar stor potential", skriver han i pressmeddelandet. 

Hövding håller fast vid målet om att omsätta över 250 miljoner kronor lagom till 2020. 

Hövding Sverige AB är listat på First North. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER