Spotify-konkurrenten Deezer backas med miljarder

Deezer
Spotify-konkurrenten Deezer backas med miljarder

Hans-Holger Albrech. Foto: TT/AP Photo/Richard Vogel/Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

Värderas till 10 miljarder kronor.

Den Parisgrundade musiktjänsten Deezer utgör en utmanare till Spotify på streamingmarknaden. 

Nu vässar Deezer stridsyxan rejält och tar in 160 miljoner euro, runt 1,65 miljarder kronor, rapporterar Di Digital.

Den tidigare storägaren Len Blavatnik, Storbritanniens rikaste man, leder rundan.

Deezers vd Hans-Holger Albrecht har en bakgrund inom Kinnevik och har även suttit på vd-posten i MTG. Han säger till Di att planen är att fortsätta investera, främst i marknadsföring och försäljning på kärnmarknaderna Europa och Latinamerika.

”Vi är den tydliga utmanaren till Spotify, Apple och Amazon. Bevisligen är vi minst bland de fyra just nu, men det här kommer inte att bli en marknad där en vinnare tar hem allt”, säger Hans-Holger Albrech.

Deezer uppges i dag ha 14 miljoner månatliga aktiva användare. Under förra året omsatte bolaget 3 miljarder kronor och värderas till 1 miljard euro, strax över tio miljarder kronor, i samband med rundan.

Di uppger med hänvisning till internationella medier att förlusten var 600 miljoner kronor under förra året, uppgifter som inte bekräftats av Deezer.

Under förra veckan presenterade Spotify sina siffror för det andra kvartalet. Där framgick det att musiktjänsten når 180 miljoner aktiva användare i månaden. Av dem uppges runt 83 miljoner utgöra premiumanvändare.

Hans-Holger Albrecht uppger i intervjun att han "absolut inte utesluter en börsnotering" för Deezer .

Läs fler artiklar
LÄS MER