Sök

Uppgifter: Nelly är på väg att säljas – för 2 miljarder

QliroNellyUppköp

Bild från Nellys Facebook-sida. Foto: Press.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Här är de utpekade köparna.

Jag skulle kunna anklagas för att vara en oseriös journalist på grund av att jag skriver denna artikel. Men som en av de största supportarna till tidningen Affärsvärldens skvallersida Börsgolvet står jag ändå fullt ut för att den text som du nu ska läsa.

Kvalitén på uppgifterna i Börsgolvet kan variera men väldigt ofta är de helt rätt ute i sina spekulationer. Och i veckans upplaga, som kom ut i digital form sent igår kväll, finns uppgifter som jag bedömer som väldigt trovärdiga eftersom jag själv har viss insyn.

Det handlar om e-handelsbolaget Nelly där den nuvarande ägaren Qliro redan flaggat för en försäljning eller börsnotering. Enligt Affärsvärldens uppgiftslämnare är huvudspåret nu en försäljning och prislappen kan hamna på närmare två miljarder kronor.

”Desperationen är stor bland de gamla retailbolagen som är fast i sina butiksnät och de tvingas öppna plånboken rejält för att jaga hem lite tillväxt till aktieägarna”, skriver Affärsvärlden och hänvisar på karaktäristiskt Börsgolvet vis till källan ”Hurtbullen”.

En rad traditionella klädbolag pekas ut som potentiella köpare. Finska Stockman (ägare till Lindex) och finansmannen Rune Andersson (storägare i Kappahl) ska vara två aktörer som räknar på en affär. Även riskkapitaljätten Nordic Capital (äger Ellos och Gina Tricot) och Axel Johnson-sfären (ägare till Åhlens) kan också vara intresserade av ett köp, enligt Affärsvärldens uppgiftslämnare.

Det är inte långt kvar till semestrarna och förmodligen blir det svårt att hinna med en affär innan dess. Men jag tippar i alla fall att ett avslut kommer senast i höst.

Läs mer