Så mycket omsatte Daniel Wellington 2017

Daniel Wellington
Så mycket omsatte Daniel Wellington 2017

Towe Boström

Reporter

Den 33-årige Filip Tysanders klockföretag fortsätter att skörda stora framgångar.

Det snabbväxande succébolaget Daniel Wellington omsatte 2,8 miljarder kronor under förra året. Det rapporterar Di Digital med hänvisning till domstolsdokument rörande en rättvist med Ur & Penn.

Det är en rejäl ökning jämfört med förra året då klockkungen omsatte runt 2 miljarder kronor.

Hur resultatet ser ut för bolaget framgår inte av handlingarna som sajten har tagit del av, men med tanke på att företaget de senaste åren haft en vinstmarginal runt 50 procent (både 2015 och 2016 gjorde bolaget en vinst på närmare 1 miljard kronor) så väntar sannolikt ett nytt pengaregn för den 33-årige Tysander, som är ensam ägare av bolaget.

Historien bakom succébolaget Daniel Wellington är välkänd för många. Grundaren Filip Tysander träffade på en charmig brittisk gentleman under en resa i Australien – en man som tyckte om att matcha sina vintageklockor med gamla slitna Natoband.

Filip Tysander blev så inspirerad att han starade en klocklinje döpt efter mannen – Daniel Wellington – och började sälja produkterna via nätet.

Därefter har det gått snabbt. 2013 omsatte bolaget 20 miljoner kronor. 2015 hade den siffran ökat till 1,7 miljarder (!) kronor.

En viktig nyckel till framgångarna har varit Daniel Wellingtons framgångsrika marknadsföringen på sociala medier. Bara på Instagram har bolaget i skrivande stund 4,2 miljoner följare.

Bolaget inledde nyligen en storsatsning på fysiska butiker.

Läs fler artiklar
LÄS MER