Raketech till börsen – värderas till 750 miljoner

Raketech spelbranschen
Raketech till börsen – värderas till 750 miljoner

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Svenskgrundade Raketech till First North efter midsommar.

Det svenska spelundret fortsätter att leverera. Nu är det Malta-baserade Raketech som visar upp imponerande siffror i samband med att detaljerna för bolagets notering på First North 29 juni avslöjas.

Raketech är en konkurrent till redan noterade Catena Media där affärsidén i korthet går ut på att slussa nya spelare till olika betting-sajter. För varje ny spelare som Raketech lyckas värva får bolaget ett antal tusenlappar i ersättning.

Och det är alltså en väldigt framgångsrik verksamhet.

I fjol ökade omsättningen med 64 procent till 17,1 miljoner euro men ännu mer imponerade lönsamheten. I börsprospektet som publicerades på tisdagen framgår att rörelsevinsten blev 8,8 miljoner euro under 2017 vilket motsvarar en rörelsemarginal på hela 51 procent.

Normalt ligger rörelsemarginalen i andra branscher på mellan 5 och 10 procent – men spelindustrin är i en helt annan division.

Bakom Raketech står svenskarna Johan Svensson och Erik Skarp. 

En kul detalj är att Johan Svensson och Erik Skarp även har grundat spelbolaget Bethard där Zlatan Ibrahimovic är med som delägare och ansiktet utåt.

I samband med noteringen tar Raketech in 400 miljoner kronor, pengar som enligt prospektet ska användas till att betala av lån och köpa nya bolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER