Byggde Bambora till miljardbolag – nu satsar han på startupen Steven

Bambora Steven
Byggde Bambora till miljardbolag – nu satsar han på startupen Steven

F.v: Fredrik Olofsson, Jon Wimmercranz och Jens Saltin. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Jon Wimmercranz lämnar toppjobbet på Bambora för en ny betalstartup.

Förra sommaren slog en riktig bomb ned i Fintechsverige: Betalbolaget Bambora såldes för hela 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Med 1 miljard i startkapital från Nordic capital hade Bambora på bara två år gått till en omsättning på 2 miljarder och slagit samman en rad olika företag till en samlad enhet.

Från starten 2015 till den franska affären var det Jon Wimmercranz som drog i marknadföringstrådarna.

“Det var en resa som jag är otroligt stolt över och jag har lärt mig oerhört mycket. Nu känner jag att det är rätt timing för mig att göra något annat”, säger Jon Wimmercranz.

Nästa projektet han ger sig in i är Steven. Fintechbolaget grundades av Klarna-veteranen Jens Saltin och affärsängeln Fredrik Olofsson och erbjuder en lösning för att sköta gruppbetalningar. Om man till exempel är ett gäng som är ute och äter på restaurang ska appen enkelt hjälpa en att dela notan.

“Det här är en produkt som är med i situationer där man har kul. När man är ute och reser, på möhippor eller när man är ute och klubbar. Som marknadsförare är det väldigt kul att få jobba med en så lustfylld produkt inom fintech”, säger Jon Wimmercranz.

Han axlar nu rollen som marknadschef och går dessutom in som delägare i bolaget. Hur mycket han satsar av sitt eget kapital vill han inte avslöja utöver att det rör sig om ett sjusiffrigt belopp. Steven backas sedan tidigare av en rad tunga investerare som bland annat Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowski, Nordic capitals Robert Andreen och riskkapitalbolaget Wellstreet.

Jon Wimmercranz har förutom sitt eget yrkesliv en extra koppling till techbranschen. Han är nämligen gift med Sara Wimmercranz, medgrundare av riskkapitalbolaget Backing minds.

“Hon spelar i en helt annan division än vad jag gör. Jag är väldigt stolt över henne”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER