Sök

Träffades på Instagram – nu investerar Camilla Läckberg i hennes startup

Potteryjo

Christina Saliba, Johanna Hampf och Camilla Läckberg

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Invest in Her satsar på Potteryjo, som skapar och designar porslin för matbordet.
"Det känns otroligt roligt", säger stjärnförfattaren och investeraren Camilla Läckberg.

Potteryjo är ett svenskt bolag som satsar på att designa och sälja porslin genom återförsäljare. 

Nu tar bolaget in 3 miljoner kronor i en finansieringsrunda där stjärnförfattaren Camilla Läckberg och entreprenören Christina Saliba medverkar genom sitt investmentbolag Invest in Her. 

"Vi älskar kombinationen att investera i bra affärer och i bolag grundade av kvinnor", säger Christina Saliba som ser stor global potential i Potteryjo.

Invest in Her grundades i början av förra året och investerar i produkter och tjänster som stärker kvinnor och kvinnligt ägande. 

Potteryjo ska använda det nya kapitalet  till en internationell expansion. Bolaget grundades för sju år sedan av Johanna Hampf och samarbetar i dagsläget med ett 70-tal återförsäljare i Sverige och Norge.

Johanna Hampf berättar att hon kom i kontakt med Camilla Läckberg av en slump, genom Instagram. Krimförfattaren hörde av sig och berömde keramiken. 

"Jag sa att hon fick komma och titta och då kom hon till vårt showroom. Vi fattade tycke för varandra". 

Camilla Läckberg säger att det känns roligt att vara en del av bolagets nästa steg. 

"Snygg design ska inte vara dyr, alla ska kunna ha Potteryjo hemma. Dessutom vill vi genom den här investeringen globalt visa att kvinnligt ägande gör skillnad", säger Camilla Läckberg. 

Målet är att fortsätta satsningen i Sverige och Norge parallellt med expansion mot fler grannländer. Storbritannien och USA är andra marknader som är intressanta för bolaget. 

Johanna Hampf säger att det känns roligt att ha fått in Invest in Her som samarbetspartner. I och med det äger bolaget nu 10 procent av Potteryjo. 

"Vi känner att vi kan göra något riktigt bra tillsammans. Jag ser fram emot att ta del av deras kunskap", säger Johanna Hampf.  

Potteryjos bokslut, som avslutades i juni förra året, visar en omsättning på närmare 2 miljoner kronor. Samtidigt gjorde bolaget ett knappt minusresultat.

Grundaren vill inte gå närmare in på detaljerna kring årets bokslut. 

Läs mer