Sök

Ordföranden: Konrad Bergström läckte information från bolaget

Zound industries

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Beslutet om att ge Zound-grundaren sparken togs för flera veckor sedan, uppger Tommy Jacobson.

Nu råder det fullt krig i högtalarbolaget Zound Industries. På tisdagsförmiddagen gick Zound-ledningen ut med information om att grundaren Konrad Bergström fått sparken.

När Breakit når Zounds styrelseordförande och storägare Tommy Jacobson uppger han att beslutet tagits för ”flera veckor sedan”.

”Vi har försökt sköta det här by the book arbetsrättsligt så det är därför det har tagit ett tag innan vi gått ut med detta”, säger han.

I pressmeddelandet framgår att Konrad Bergström ska ha läckt känslig information inifrån bolaget och det bekräftas av Tommy Jacobson:

”Det som ligger bakom det här är att information varit på vift och läckt ut. Vi har fått reda på att han gjort detta och vi har agerat”.

DI Digital hade nyligen uppgifter om att Konrad Bergström tillsammans med flera externa finansiärer planerar ett bud på hela Zound Industries. Tommy Jacobson bekräftar att han mottagit propåer om ett bud men han ger inte mycket för den ekonomiska substansen i denna sondering.

”Vi fick ett brev som vi tog upp i styrelsen. Men det gick inte att betrakta som ett riktigt bud och vi slängde det i soptunnan. Det är där den typen av brev brukar hamna”, säger Tommy Jacobson.

Samtidigt som ägarstriden pågår i Zound (Konrad Bergström sitter på drygt 8 procent av aktierna och Tommy Jacobson har 16,5 procent av aktiekapitalet) går själva verksamheten fortfarande riktigt bra. Omsättningen förra året hamnade på 1,4 miljarder kronor och rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) blev runt 100 miljoner kronor.

”Ledningen gör ett fantastiskt jobb och första kvartalet i år slog vi budget. Bolaget växer med 25, 30 procent med god lönsamhet”, säger Tommy Jacobson.

Konrad Bergström har avböjt att kommentera.

Läs mer