Sök

Bookatreat flyttar in hos varuhusjätten: "E-handeln kan inte konkurrera"

BookatreatSkönhet

Malin Eduards. Foto: Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Bookatreat lägger vantarna på Åhlénskunderna.
"Med stora investeringar i den tekniska plattformen är vi nu redo att öka tillväxttakten", säger grundaren Malin Eduards.

Startupen Bookatreat, där kunderna kan boka skönhetsbehandlingar online, inleder ett samarbete med varuhusjätten Åhléns. 

Det betyder att du kan boka både behandlingar och personlig shoppinghjälp inför ditt besök. 

”Det är ett jätteviktigt och värdefullt samarbete för oss. Åhléns har ett otroligt kundunderlag och har lyckats väldigt bra med sin skönhetssatsning”, säger Bookatreats grundare Malin Eduards. 

Det är snart två år sedan hon sa upp sig från sitt toppjobb för att satsa på Bookatreat. I dag är runt 360 skönhetssalonger anslutna till Bookatreat som totalt hanterar runt 16.000 behandlingar i månaden. 

Malin Eduards berättar att hon noterat en trend inom fysisk detaljhandel. 

"Man erbjuder mer tjänster som behandlingar för att ge kunderna ett mervärde och en shoppingupplevelse som man inte kan konkurrera med i e-handeln", säger hon. 

Samarbetet med Åhléns fungerar på samma sätt som med de övriga kunderna. Bookatreats app läser av aktörernas lediga tider genom sitt bokningssystem där kunderna kan söka och boka behandling genom appen eller ett system på Åhléns hemsida. 

Bookatreat bistår med lösningar som register och kalender- och schemaläggniningsfunktion. 

Malin Eduards vill inte gå närmare in på affärens ekonomiska värde och understryker att det största värdet ligger i samarbetet. Hittills har 90 skönhetsdiskar på Åhlens-varuhus över hela landet anslutit sig till appen. 

"Vi jobbar för att alla ska ansluta sig. Det här inkluderar även inhyrda koncept som Beauty bar by HannahAmanda och personlig shopping". 

Som grädde på moset öppnar dealen även upp dörrarna till nya externa koncept som finns på Åhléns.

”Effekten är att många varumärken med fysiska butiker nu kan överväga om de vill ansluta sig fullt ut till tjänsten”, säger Malin Eduards. 

Bookatreat lanserades i slutet av 2016 och något bokslut har ännu inte blivit offentligt.

Malin Eduards vill inte uppge några siffror men berättar att Bookatread planerar en större finansieringsrunda. 

Bolaget har tidigare tagit in runt femton miljoner kronor. Bland de tidigare investerarna återfinns Aggregate Media, mobilapputvecklaren Dynamo och en rad affärsänglar. 

Läs mer