Postnord satsar på digitala brevlådor – utmanar Kivra

Postnord e-handel
Postnord satsar på digitala brevlådor – utmanar Kivra

Charlotte Svensson, chef för affärsområdet Communication Services, på Postnord. Foto: Istockphoto/Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Postnord meddelar idag att de vill lansera en digital brevlåda som bland annat ska förenkla kundernas kommunikation med e-handlare.

Digitala brevlådor används redan idag av många svenskar. Förutom Kivra som är störst på marknaden, finns också Digimail, E-boks och Min myndighetspost.

En digital brevlåda erbjuder sina kunder att ta emot post, som annars skulle skickas fysiskt, digitalt. Det kan exempelvis handla om skattebesked, fakturor eller årsbesked från banker.

Nu drar Postnord i gång en satsning på samma tjänst.

Genom att lägga till en digital brevlåda till det fysiska brevflödet kan Postnord erbjuda valfrihet för mottagarna. I den nya lösningen ska mottagaren själv kunna välja precis hur och var den vill ha sin kommunikation, både fysiskt och digitalt, skriver bolaget i ett Pressmeddelande.

”Vi kommer att samarbeta med e-handelsbolag och myndigheter och syftet är att öka kundernas valfrihet,” säger Charlotte Svensson, chef för affärsområdet Communication Services till Breakit. 

Vad skiljer den här tjänsten från exempelvis Kivra?

”Vi ser det här som en kompletterande produkt med fler möjligheter. Vi kommer inte bara att erbjuda bankbesked och fakturor utan väljer också att inkludera e-handelsflödet. Därför kan det exempelvis även handla om information om leveranser och returer.”

Är det här en utmanare till andra bolag som satsar på digitala brevlådor?

”Vi vill gärna vilja samarbeta med Kivra eller Klarna och ska kolla om de är intresserade av det. För det är klart om jag är kund hos Kivra eller Klarna kanske jag hellre skulle vilja ha allt samlat på samma ställe.”

Enligt Postnord ska den digitala brevlådan anslutas till bolagets tjänst “Mina meddelanden” och under hösten ska en app lanseras.

Hur Postnords brevlåda påverkar Kivra, vars användarsiffror exploderade förra året efter att en digital brevlåda fått möjlighet att få sin skatteåterbäringen extra tidigt , är oklart. Kivra meddelade i slutet av februari i år att de passerat 2 miljoner användare.

Läs fler artiklar
LÄS MER