Löwengrip och Nordic Tech House investerar i “lyxbutler-tjänst” – för bitcoin-miljonärer

Nordic Tech House

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Har du blivit förmögen på att investera i olika kryptovalutor?
Nu backar Isabella Löwengrip en tjänst som ska göra ditt lyxliv lättare.

Isabella Löwengrip har de senaste åren byggt upp en mycket framgångsrik affär kring bland annat sin blogg, som är en av Sveriges största. I dag styr entreprenörsprofilen en mångmiljonkoncern bestående av varumärken som skönhetsmärket Löwengrip Care & Color och det egna investeringsbolaget Löwengrip Invest.

Löwengrip är dessutom en aktiv investerare via sin startupfabrik Nordic Tech House.

Nu står det klart att Löwengrip, via just Nordic Tech House, gör ännu en investering.

Den här gången går bloggdrottningen in i en teknikplattform som ska hjälpa bitcoin-miljonärer med olika typer av conciergetjänst  – det vill säga lyxtjänster som gör livet lättare för förmögna personer.

Det nystartade bolaget och tjänsten heter Crypto Concinnity, och grundades av vd:n Romman Alham och medgrundaren René Malmgren, som är teknikchef på bolaget.

Idén föddes när han skulle köpa en Ferrari för över 1 miljon kronor – men de vägrade ta emot kryptovalutor som betalningsmedel.

“Oviljan att ta emot mina bitcoins skapade en frustration hos mig. Här stod jag redo att köpa en bil värd över en miljon kronor och de vägrade att ta emot mig som kund”, säger René Malmgren.

I dagsläget fungerar tjänsten så att medlemmar, som vill göra olika typer av köp och beställningar med kryptovalutor som betalningsmedel, kan göra det via plattformen. Företaget hjälper därefter till med tjänsterna som efterfrågas, och ser till att köpet genomförs på ett enkelt sätt. 

Kort sagt: Om en medlem vill köpa en lyxbil så ordnar de det, i utbyte mot en avgift.

Isabella Löwengrip, som tidigare lyft kryptovalutor som en spännande framtidssektor på bland annat sin blogg, beskriver blockkedjetekniken – alltså tekniken bakom kryptovalutorna – som en “megatrend”.

“Men det känns fortfarande osäkert var, när och hur det kommer slå. Därför är vår strategi att investera i teknikplattformen som kan stödja olika typer av applikationer och tjänster”, säger hon.

Tanken med Crypto Concinnity är nämligen att den i framtiden ska bli mer än bara än conciergetjänst.

"En sån här tjänst med få – men stora transaktioner är perfekt för att testa teknikplattformen. Skulle vi ha många små betalningar skulle vi inte klara av det. Får vi det här att fungera så kommer vi att kunna göra många roliga saker i framtiden," säger Isabella Löwengrip. 

En lång rad kryptovalutor, bland annat bitcoin, har ökat kraftigt i värde de senaste åren, vilket har gjort de tidiga investerarna mycket förmögna.

Exakt hur många bitcoin-miljonärer som det finns i Sverige är däremot oklart, men enligt Nordic Tech Houses vd Viktor Lundqvist handlar det om ett hundratal.

"Men det finns fler i andra länder", säger han.

Hur mycket Nordic Tech House investerar i Crypto Concinnity vill bolaget inte kommentera.

Jon Wahlqvist har bidragit till den här artikeln.

Läs mer