Zound-toppen Konrad Bergström lämnar styrelsen

Zound industries

Konrad Bergström.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Konrad Bergström: "Har funderat mycket"

Det fortsätter att storma kring hörlurstillverkaren Zound Industries. För en vecka sedan uppgav bolagets pressansvarige Gustav Dahlgren för Breakit att grundaren Konrad Bergströms position i Zound Industries var på väg att förändras:

“Det pågår en diskussion om Konrads roll inom Zound. Mer än så säger vi inte i dagsläget”, uppgav Gustav Dahlgren.

Men samtidigt gav Konrad Bergström själv en annan bild av sin ställning i bolaget. Till Breakit sade han då:

“Jag blev chockad när du ringde och undrar om du vet något som jag inte vet. Jag har samma roll på Zounds som förut”.

Fast nu framkommer det att Konrad Bergström i alla fall lämnat en maktposition i sitt bolag – styrelsen. I en handling som skickats in till Bolagsverket i onsdags framkommer att Konrad Bergström på egen begäran slutar i styrelsen.

I ett SMS förklarar han sitt beslut en smula kryptiskt:

"Jag kan säga så mycket att jag ser otroligt mycket potential i bolaget framöver och har funderat mycket på hur dess fulla potential kan realiseras. Mitt fokus är på framtiden och hur vi bäst kan tillvarata intressena för bolagets kunder, dess anställda, samarbetspartners och aktieägarna".

Zound Industries har inte lämnat in sin årsredovisning för 2017 än. Men 2016 omsatte bolaget 1041 miljoner kronor – en ökning med 38 procent jämfört med 2015. Resultatet drogs dock ner på grund av en misslyckas satsning på tillverkning av en egen mobiltelefon vilket gjorde att resultatet efter finansiella poster slutade på 17 miljoner kronor.

Läs mer