Hälsostartupen Frisq får in färska miljoner – och tunga investerare

FrisqHälsa

Martin Irding, vd på Frisq och Mats Lindstrand, styrelsordförande. Foto: Istockphoto/press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

De vill ge dig makten över din vårdplan – stöttas av tidigare Qlik-toppen.

Frisq har utvecklat ett system som gör det enkelt för vård, apotek och privatpersoner att dela information. Allt sköts via surfplattor och tanken är att det ska ge dig som patient bättre koll på hur din behandling fungerar. 

Genom att göra det lättare att utvärdera hur bra sjukvårdens metoder biter säger sig bolaget också kunna spara flera miljarder kronor åt sjukvården varje år.

Nu får Frisq in 53 friska miljoner via en nyemission – pengarna kommer från fonderna Robur Ny Teknik och Handelsbanken fonder. 

Dessutom går techprofilen Lars Björk in med kapital och föreslås också få en plats i styrelsen. 

"Lars har stor erfarenhet av att skala upp bolag internationellt från sin tid som vd för Qlik, vilket kommer att stärka oss i vår fortsatta resa," säger Mats Lindstrand, ordförande för Frisq.

"Jag tror Frisq har en mycket viktig och värdefull roll att fylla för den globala hälso- och sjukvårdsindustrin och jag ser fram emot att få hjälpa till att realisera potentialen”, säger Lars Björk i ett pressmeddelande.

Under förra året landade Frisq flera stora kunder, bland annat Sahlgrenska  universitetssjukhuset, Sophiahemmet i Stockholm och Norges största privata sjukhus. Med de nya pengarna siktar bolaget på att fortsätta att expandera utomlands.

"Fokus för expansionen är Europa men även att etablera fotfästen i USA”, säger Martin Irding, vd på Frisq.

2016 gjorde bolaget ett minusresultat på strax över 18 miljoner och omsatte strax under 1 miljon.

 

Läs mer