Doktor.se fyller på kassan med över 100 miljoner

doktor.se Oriola e-hälsa
Doktor.se fyller på kassan med över 100 miljoner

Enligt Doktor.se:s vd Martin Lindman ska de öppna fler fysiska vårdcentraler.

Caroline Englund

Reporter

Det digitala vårdbolaget Doktor.se tar in 100 miljoner i nytt kapital från finsk vårdjätte.

Doktor.se uppmärksammades stort vid årsskiftet då bolaget började erbjuda gratis digital vård på nätet. Det var köpet av en vårdcentral i Sörmland, ett landsting som saknar patientavgift, som gjorde draget möjligt.

Initiativet stötte snabbt på kritik, eftersom kostnaderna för andra landsting ökar när deras invånare genom Doktor.se söker vård i Sörmland. När Breakit pratade med Doktor.se i mitten av februari visade det sig dock att draget då inte lett till någon explosionsartad ökning av nya patienter.

Nu tar bolaget in över 100 miljoner kronor i nytt kapital. Bland investerarna finns den finska vårdjätten Oriola, som äger Kronans Apotek, skriver Svenska Dagbladet. 

Oriola får i samband med investeringen 17 procent av ägandet i Doktor.se som med det nya kapitalet i ryggen starta fler fysiska vårdcentraler.

“Vi kommer att kunna anställa mer personal men också komplettera med fler fysiska vådcentraler, säger bolagets vd Martin Lindman till SvD.

Oriola är redan en stor aktör på den svenska sjukvårdmarknaden, där bolaget äger Kronans Apotek, som är tredje störst i Sverige med 325 apotek runt om i landet. Kronans Apotek har sedan i slutet av förra året ett samarbete med Doktor.se. Tanken är att en patient ska kunna chatta med en läkare via Doktor.se:s app och sedan få sina mediciner hemlevererade via Kronans Apotek.

Sammanlagt tar Doktor.se in cirka 130 miljoner kronor i en nyemission där också en grupp mindre affärsänglar ingår.

Läs fler artiklar
LÄS MER