2 miljoner per dag - så mycket har han tjänat på sommarens jätteköp

Fingerprint Cards
2 miljoner per dag - så mycket har han tjänat på sommarens jätteköp

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

På knappt tre månader har börs-vdn Ola Rolléns aktier i Fingerprint ökat med drygt 170 miljoner kronor.

I juni kunde Breakit avslöja att Ola Rollén, vdn för mätteknikbolaget Hexagon, i hemlighet köpt aktier i sensorbolaget Fingerprint. Ola Rollén bekräftade senare Breakits nyhet men exakt på vilka nivåer som han köpt in sig i Fingerprint har hittills inte varit känt.

Baserat på de uppgifterna som Ola Rollén gav kring tidpunkten från sina aktieköp har Breakit kartlagt hur mycket han hittills tjänat på den exceptionella kursuppgång som varit i Fingerprint. Ola Rollén köpte närmare 1,5 miljoner aktier i mitten av juni. Han betalade då i genomsnitt cirka 135 kronor per aktie.

På onsdagsförmiddagen handlades aktien till knappt 250 kronor. Det innebär att Ola Rollén kan glädja sig åt en värdeökning på nästan 170 miljoner kronor. I genomsnitt har värdet på hans aktier ökat med cirka 2 miljoner kronor - varje dag under sommaren.

Men det handlar fortfarande om en orealiserad kursvinst. I Breakits intervju med Ola Rollén deklarerade han också att innehavet var långsiktigt.

”Tillväxten är enorm och jag tror att marknaden på några års sikt kan vara värd 50 miljarder kronor. Min tro är att Fingerprint kommer vara en stor spelare på den marknaden”, sade han i intervjun där han också konstaterade:

”Det är under andra halvåret som det kommer att lyfta. Precis som på alla mobilkomponenter så blir det marginalpress men Fingerprint kan i sin tur pressa sina leverantörer så i slutändan kommer bruttoprismarginalen ligga kvar på samma nivå”, 

Läs fler artiklar
LÄS MER