HBO Nordic höjer priset för sin streamingtjänst

HBO Nordic
HBO Nordic höjer priset för sin streamingtjänst

Foto: Istockphoto/TT

Caroline Englund

Reporter

Från och med nu blir det dyrare att se på Westworld och Handmaid’s Tale. Streamingtjänsten HBO Nordic höjer priset.

HBO har sedan den populära serien Sopranos varit känt för att leverera högkvalitativa dramaserier på löpande band, bland annat ligger bolaget bakom Game of Thrones och technördarnas favoritserie Silicon Valley.

När HBO Nordic höjde priset förra gången från 79 till 89 kronor i februari 2017 blev det omskrivet i flera medier. Nu är det alltså dags igen.

“För oss på HBO Nordic är det viktigt att kunna erbjuda de bästa serierna, filmerna, dokumentärerna, barnprogrammen och inom en snar framtid även våra lokala orginalserier.

Därför höjer vi abonnemanget från 89 kronor per månad till 99 kronor per månad den 24 april” skriver bolaget i ett meddelande till sina kunder.

För alla som har HBO Nordic betyder det att abonnemanget höjs på det första betalningsdatum som infaller efter 24 maj. Detta eftersom kunderna har rätt att få besked om prishöjningar 30 dagar i förväg.

Konkurrenten Netflix har kvar sitt pris på 89 kronor i månaden för sitt billigaste abonnemang men de kunder som vill kunna titta på två skärmar samtidigt får betala 109 kronor i månaden. Viaplays streamingtjänst kostar 109 kronor i månaden.

Breakit tog i höstas del av HBO Nordics svenska årsredovisning. Där framgick det att omsättningen ökade med 70 procent – från 361 miljoner kronor till 616 miljoner kronor. I de siffrorna ingår hela den nordiska marknaden.

Under 2016 gjorde bolaget en rörelseförlust på 87 miljoner kronor. Sedan start har bolaget bränt över 740 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER