Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Ikea i ny e-handelssatsning – skriver avtal på 100.000 kvadratmeter i Malmö

Artikel bild
Mikael Redin, vd Ikea Sverige. Foto: Press/TT

Siktar på att etablera ett nytt e-handelslager i södra Sverige.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

E-handelsrevolutionen drar över världen och påverkar jättar som Ikea också. I början av april släppte Ikea en prognos för onlineförsäljningen. Redan inom fem år tror Ikeas koncernchef Jesper Brodin att 20-50 procent av Ikeas försäljning kommer att ske på nätet. Och utvecklingen går fort.

"Hade du ställt samma fråga för 12 månader sedan hade jag spått en betydligt lägre onlineförsäljning om fem år”, sa Brodin i en intervju med Svenska dagbladet tidigare i år.

Ikea har sedan tidigare en köksbutik i centrala Stockholm och förra veckan öppnade Ingvar Kamprads skapelse en mindre butik intill Louvren i Paris. För bara ett par månader sen öppnade man också ett nytt e-handelslager utanför Stockholm.

Och nu kommer nästa tecken på att Ikea håller på att ställa om. Möbeljätten har tecknat ett så kallat markanvisningsavtal för 100.000 kvadratmeter i mark i Norra Hamnen i Malmö. Avtalet sträcker sig till 30 april nästa år och innebär att Ikea har ensamrätt på marken. 

Planen är att bygga ett logistikcenter för e-handeln i hela södra Sverige. 

"Malmö växer och Ikeas försäljning online ökar i snabb takt", säger Mikael Redin, vd för Ikea i Sverige.

"Ikea:s fokus framåt är att komma närmare kunderna genom att säkra tillgängligheten till sortimentet för de e-handlande kunderna. Vi gläder oss över detta första steg och möjligheten att arbeta vidare mot ett nytt e-handelslager."

 

Läs mer