Siffror från Airbnb visar hur mycket svenskarna tjänat på att hyra ut sitt boende

Airbnb Semester Resa
Siffror från Airbnb visar hur mycket svenskarna tjänat på att hyra ut sitt boende

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Strax under en halv miljon människor använde Airbnb när de reste till Sverige förra året, visar statistik från företaget.

Ny statistik från Airbnb, som publicerats på företagets hemsida, visar hur många som använde sig av tjänsten i och utanför Sverige förra året, något som uppmärksammats av Travelnews.

En spännande uppgift som går att utläsa från statistiken är hur många dagar den genomsnittlige svensken hyrde ut sitt boende under året och hur mycket man tjänade på tjänsten.

Statistiken för hela Sverige visar att svenskar hyrde ut i snitt 26 dagar, samtidigt som man tjänade 23.114 kronor på tjänsten.

I Stockholm tjänade de som använde tjänsten 25.364 kronor och de hyrde ut i genomsnitt ut sitt boende i 28 dagar. Det är något högre än boende i Göteborg som i snitt hyrde ut i 25 dagar och tjänade 19.956 kronor.

Totalt kom 490.000 gäster som använde tjänsten till Sverige förra året och av dessa bodde 180.000 i Stockholm och 60.000 i Göteborg. Något som enligt Travelnews betyder att Airbnb borde ha en omsättning på minst en halv miljard kronor i Sverige.

Läs fler artiklar
LÄS MER