Johan Baltzar ska göra Kry smartare – "Vill ge superkrafter till läkarna"

Kry e-hälsa Digital vårdcentral
Johan Baltzar ska göra Kry smartare – "Vill ge superkrafter till läkarna"

Johan Baltzar.

Towe Boström

Reporter

Krys nya analyschef Johan Baltzar ska använda sina kunskaper från Spotify och Izettle för att maxa den digitala datan.

Den digitala nätläkaren Kry vill bli bättre på att samla och förstå all den datan som patientmötena ger. Därför anställde man nyligen Johan Baltzar som ska chefa över Krys analysavdelning. 

”Jag älskar data, analyser och hur man kan förena det med det mänskliga psykologi-perspektivet för att utveckla bättre och smartare tjänster", säger Johan Baltzar. 

Han kommer närmast från Izettle och Spotify, där han arbetat med att bygga upp bolagens analysavdelningar.

”Jag har hjälpt dem med hur de ska förstå kunderna och jobba datadrivet i produktutvecklingen”, förklarar Johan Baltzar. 

Nu ska han alltså hjälpa Kry att utveckla verksamheten genom att analysera data, som Johan Baltzar menar kan göra otroligt mycket för framtidens vård.

”Jag vill ge superkrafter till våra läkare. Genom samarbetet kan vi utveckla en mycket smartare och högkvalitativ verksamhet", säger Johan Baltzar. 

Kry har råd att satsa – i somras plockade bolaget nämligen in närmare 200 miljoner kronor. 

Johan Baltzars team ska bland annat ta sig an information rörande patientmöten, utfall och feedback. Data som sedan kan användas för att utveckla produkter, algoritmer och smarta lösningar som effektiviserar vårdprocessen. Det kan även handla om att upptäcka avvikelser och fel för att snabbare kunna följa upp och åtgärda dem.

Analyschefen menar att hela vården har mycket att vinna på att lära sig av data. Aktörerna har traditionellt sett arbetat genom att skriva ut och läsa journaler – men genom digitaliseringen uppstår helt ny möjligheter.  

"Sakerna man gör på Spotify, och andra stora startup-bolag, fungerar även här. Det är kul att kunna vara med tidigt och verkligen bygga ett bra fundament", säger Johan Baltzar.

Kry har vässat teamet i snabb takt och rekryterade nyligen bland annat Nasim Farrokhnia till rollen forsknings- och utbildningsansvarig. 

Läs fler artiklar
LÄS MER