Tidigare Bonnier-chefen Gunilla Herlitz ny vd och delagäre i Miltton Labs

Miltton labsRekryteringKommunikation

Gunilla Herlitz. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Mediedrottningen Gunilla Herlitz har hittat ett nytt vd-jobb.

På torsdagsmorgonen stod det klart att Gunilla Herlitz blir ny vd och en av delägarna i det digitala kommunikationsföretaget Miltton Labs.

"Jag ser verkligen fram emot att få ingå i denna otroligt framgångsrika företagsgrupp som har ett mycket starkt tillväxtfokus. I Finland har Miltton på kort tid vuxit till att vara landets ledande kommunikationskoncern och nu vill man göra samma resa i Sverige", säger Gunilla Herlitz i ett pressmeddelande.

Gunilla Herlitz var tidigare vd på mediehuset Bonnier, där hon styrde över några av Sveriges största tidningar. Det jobbet lämnade hon 2016.

"Efter att ha jobbat inom media i nästan 30 år har jag på nära håll kunnat se hur medielandskapet har förändrats och hur gränserna för de traditionella mediekanalerna och företagskommunikation har suddats ut till följd av digitaliseringen", säger hon.

Miltton Labs är en del av Miltton Group som under 2017 omsatte 235 miljoner kronor, med en redovisad vinst på 33 miljoner kronor. Miltton Labs grundare Fredrik Andersson, som också är partner i Miltton group, går vidare till rollen som chef för “strategi, teknik och politik” med ansvar för den nordiska marknaden.

”Jag kan inte tänka mig en bättre delägarkollega än Gunilla med den breda erfarenheten från de största medierna i Norden, ledarskapserfarenheten och affärskunnandet”, säger Fredrik Andersson.

I höstas gjorde Breakit en stor intervju med Gunilla Herlitz om framtiden. Då sade hon att hon har "ett stort gig kvar i mig".

"Jag har redan haft de roligaste jobben man kan ha inom media", konstaterade hon då.

Läs mer