Är detta Spotifys jättesatsning? Bilder visar spelare för bilen

Spotify
Är detta Spotifys jättesatsning? Bilder visar spelare för bilen

Daniel Ek, vd för Spotify, bredvid vad som kan vara bolagets första hårdvaruprodukt. Foto: TT samt skärmdump.

Erik Wisterberg

Reporter

Läckta bilder avslöjar röststyrd Spotify-puck.

Speciellt i USA är bilen en jättemarknad för musik, en marknad som fortfarande domineras av gammal hederlig radio. Men nu kommer obekräftade uppgifter som tyder på att Spotify kan vara på väg att lansera en fysisk spelare specialgjord för lyssning i bilen. 

Det är nyhetssajten The Verge som rapporterar att ett stort antal Spotifyanvändare vid olika tidpunkter har fått upp ett "erbjudande" i sin Spotify-app. Det har visat en bild på vad som skulle kunna vara Spotifys första hårdvaruprodukt någonsin. På bilden syns en rund "puck" fäst på instrumentbrädan i en bil. Ovanför står texten: "Hey Spotify, play my discover weekly".

Detta tyder alltså på att det handlar om en röststyrd apparat som ska hjälpa bilförare att lätt kunna använda Spotify ute på vägarna. Enligt vissa uppgifter ska den kunna fungera oberoende av en mobiltelefon, via 4G-nätet.

Spotify har avböjt att kommentera när The Verge har ställt frågor om saken. Det är i nuläget alltså en öppen fråga om denna produkt verkligen kommer att lanseras, och i så fall när.

"Antalet människor som har fått detta meddelande tyder på att bilden är på riktigt och att den av misstag har gått ut för tidigt från Spotify", skriver The Verge.

Under fredagen skickade Spotify ut en pressinbjudan till ett event 24 april, då företaget i New York ska "tillkännage en nyhet", oklart vad.

Spekulationer om Spotifys hårdvarusatsning har förekommit ända sedan man i fjol började rekrytera ny personal för en sådan offensiv. Tidigare i år kom ytterligare en jobbannons där Spotify sökte personal som ska bygga bolagets första hårdvaruprodukt.

"Spotify är på väg att skapa sina första fysiska produkter och arrangera en organisation för tillverkning, leveranser, försäljning och marknadsföring", skrev Spotify då.

Detta tolkades av vissa som att Spotify är på väg att bygga en röststyrd smart högtalare av något slag. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER