Sök

Breakit nobbar riskkapitalet – nu lanserar vi egen kryptovaluta

Krypto-Jon med sin nya kryptopeng. Foto: Krypto-Jonte med kryptokameran.

Breakit

Breakit

Nu kan DU investera i BreakCoin!

OBS Detta är Breakits aprilskämt 2018. Det går därför inte att investera i Breakcoin. Vi hoppas att vi inte har gjort någon besviken.

Krypotyran tog Sverige med storm i höstas. Bitcoin-certifikat handlades mer frekvent än alla folkaktier och värdet ökade dramatiskt. Den starka vågen har även spridit sig till andra kryptovalutor och en populär kapitalanskaffningsform för företag är idag så kallade ICO:s.

En ICO – initial coin offering – innebär att ett företag ger ut en egen kryptovaluta och låter folk och fans investera i den.

I Sverige har influencer-bolaget Starflow använt sig av strategin. Även IT-profilen Johan Staël von Holstein har hoppat på tåget med sitt nya bolag Icoin media lab.

“Om folk bara fick 2-3 månader att verkligen läsa allt de kunde om det här skulle de fatta: Det här kommer bli big. Big, big big”, sade han om kryptovalutor som fenomen i samband med lanseringen av bolaget.

De läsare som följer Breakit nära vet att våra eminenta grundare Stefan Lundell och Olle Aronsson har varit runt på stan för att ta in nytt riskkapital till Breakit. Företaget ska bli större och starkare! Intresset har varit stort, men trots att Sveriges riskkapitalbolag fullkomligen kastar pengar efter Breakit har vi valt att tänka om.

Vi vill hellre ge våra fantastiska fans en chans att stötta oss.

Därför kommer Breakit under nästa kvartal att lansera en egen blockkedjebaserad kryptovaluta – en BreakCoin!

“ICO:er är framtidens finansieringsmodell och för Breakit som bevakare av det nya näringslivet är den en självklarhet att ligga långt framme i vår egen affärsutveckling”, säger Olle Aronsson, och fortsätter:

"En av de största utmaningarna för dagens medier är att kunna fortsätta vara oberoende från sina ägares åsikter och inflytande. Vi har hittat en väg runt problemet och här bryter vi verkligen ny mark för en mediebransch mitt i en stor förtroendekris."

Ansvarig för projektet är Breakits egen kryptospecialist och webbredaktör Jon Wahlqvist, som leder två utvecklare i att bygga den nya valutan.

“Jag har skrivit en del om bitcoin och är med i några krypto-grupper på Facebook. Det känns otroligt kul att själv få ge sig in i den världen. Eftersom jag redan har tillgång till de här Facebook-nätverken och snackar deras språk känns det som vi kommer kunna bygga bra hajp snabbt”, säger Jon Wahlqvist om sin nya satsning.

Den nya valutan kommer att kunna köpas direkt via Breakits sajt inom de närmaste månaderna och hanteras på ett särskilt konto man loggar in på. 200.000 BreakCoins kommer att finnas tillgängliga när ICO:n öppnar. Till en början kommer priset vara relativt lågt – 50 kronor för en BreakCoin – och över en period på två veckor ökar priset successivt upp mot 5.000 kronor tills alla BreakCoins är sålda.

"På så sätt garanterar vi en bra avkastning för våra första backers", säger Jon Wahlqvist glatt.

Till en början kan man använda BreakCoins för att köpa tillgång till inlåsta premium-artiklar på Breakit och köpa Breakit-merch, som till exempel den här jackan.

“Det första steget är att vi själva använder det såklart. Vi vet att det finns tiotusentals fans där ute som är sugna på en fräsig Breakit-keps. Vi jobbar också på ett samarbete med en av världens främsta elbilstillverkare om att göra en egen Breakit-bil man kan köpa för BreakCoins. Jag kan inte säga så mycket om det än, men vd:ns namn rimmar på Schmelon Schmusk”, säger Jon Wahlqvist.

På längre sikt har han och hans team betydligt högre ambitioner.

“Jag tror att vi kan bli en stark konkurrent till Riksbankens egen e-krona och ta över som Sveriges och Nordens självklara valuta. Vi är först ut på marknaden och kommer redan att ha en solid struktur på plats innan riksbanken ens hunnit klart med sin utredning”, säger Jon Wahlqvist.

"Vill man förhandsboka BreakCoins kan man för övrigt swisha 50 spänn direkt till mig nu. Jag löser resten."

Fotnot: Notera publiceringsdatumet för denna artikel.

Läs mer