Sök

Wellbefy ska lösa företagens hälsoproblem – samlar statistik med app

Wellbefye-hälsaHälsa

Sandra Jönsson, vd och medgrundare av Wellbefy. FOTO: Wellbefy / Istockphoto

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Entreprenören Sandra Jönsson vill styra upp företagens sjuktal.

Med hjälp av en app vill Wellbefy mäta och synliggöra hur bra – eller dåligt – en organisation och dess anställda mår.

Nu får bolaget in en rad nya investerare, bland annat Fyndiq-grundaren Dan Nilsson och Sven Wennhall, som grundat resebokningsföretaget Sembo, i bolaget. Totalt investeras cirka 1,1 miljoner kronor.

“Det är ett härligt gäng som har intresse för den typ av tjänst som vi vill utveckla. Vi vill skapa mer hälsa i samhället. Det känns som att vi har fått in investerare som tycker att det är intressant”, säger Sandra Jönsson, vd och medgrundare.

För att mäta hälsan inom exempelvis företag använder Wellbefy både självskattning och algoritmer. Anställda kan anonymt meddela hur de mår och med informationen går det sedan att bygga en helhetsbild över bolagets hälsostatus.

Det kommer inte att bli en produkt som reducerar människor till statistik, försäkrar Sandra Jönsson.

“Vi ser det här som ett verktyg för alla delar i en organisation. Mjuka värden är viktiga för att anställda och HR ska kunna se hur medarbetare och team faktiskt mår. Nyckeltalen är kanske främst till för ledningen, medan HR och medarbetarna har nytta av både hårda och mjuka värden”, säger hon.

“Tjänsten är helt anonym. Det kan vara känsliga frågor som man vill ta upp och vi vill hjälpa till att öppna upp på arbetsplatsen med ett system som skapar dialog”

Sandra Jönsson, Karsten Deppert och Dimitrij Aleshkov är grundare av bolaget, och planen är företag ska betala en årsprenumeration för att hålla koll på de anställdas hälsa. 

Läs mer