Sök

Startupen Qasa blir en del av Hemnet – lanserar ny bostadssajt

QasaHemnetAndrahandsuthyrning

Qasas team. Foto: Pressbild

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Den svenska startupen Qasa lanserar en ny sajt för andrahandsuthyrning. Satsningen backas upp av bostadsjätten Hemnet som nyss kommit in som delägare.

Bostadsbristen i Stockholm är ett ständigt diskuterat ämne. Mattia Tosti och hans team vill göra det enklare och tryggare att hyra ut sin bostad och startade Qasa våren 2014. Fram tills nu har en betaversion av tjänsten funnits ute.

Nu ska den nya sajten lanseras tillsammans med Hemnet som har klivit in som delägare i företaget. 

“Tillsammans ska vi vända upp och ned på dagens trasiga andrahandsmarknad! Poängen har varit att göra uthyrning så tryggt och enkelt som möjligt. I dag är marknaden icke-transparent och otrygg. Många väljer att inte hyra ut på grund av det,” säger Mattia Tosti, grundare och vd för Qasa.

Hemnet som är Sveriges populäraste tjänst för att söka efter bostäder kommenterar affären så här i ett pressmeddelande:

“Vi tror att det gynnar alla parter på bostadsmarknaden att det skapas en enklare och tryggare plattform för samtliga bostadsformer. Vi ser även möjligheter för mäklare att både erbjuda tjänster och nå nya målgrupper via Hemnet och Qasa,” säger vd:n Mats Brandt.

Vi har tidigare skrivit om uppköpskarusellen kring Hemnet. Den norska mediekoncernen Schibsted, som bland annat äger Blocket och Aftonbladet, har lagt ett bud som skulle värdera bostadssajten till 1,5 miljarder kronor. Det har också förekommit uppgifter om att Bonnier är en av de nya budgivarna.

“Jag vill inte kommentera något kring det. Det jag kan säga är att vi ser ett stort värde i att samarbeta med Hemnet oavsett vem som äger Hemnet,” säger Mattia Tosti.

Läs mer