Peter Forsberg investerar i Joel Kinnamans klockmärke Carl Edmond

Daniel WellingtonCarl EdmondRekrytering

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Joel Kinnamans klockbolag får in fyra nya delägare.

Svenska klockmärket Carl Edmond lanserades i höstas av Ali Nouri och filmstjärnan Joel Kinnaman. Daniel Wellington-utmanaren lanserades i tio länder och såldes både genom både återförsäljare och företagets egna hemsida.

Nu tar företaget in fyra nya delägare, och det är tunga namn som kliver ombord. Investerarna är entreprenören Nicole Nordin, tillsammans med sin make, hockeylegendaren Peter “Foppa” Forsberg och Synsams koncernchef Håkan Lundstedt. Dessutom ansluter affärsmannen och investeraren Peter Thörnqvist som delägare och ny styrelseordförande.

“De går in som storägare och aktiva i företaget och kommer att vara till stor hjälp när vi utvecklar Carl Edmond”, säger Ali Nouri, vd och grundare.

Vad betyder det att få in ett namn som Peter Forsberg?

“Jag lägger vikt på kompetens och vad de kan bidra med till Carl Edmond. I Peters fall så är han affärsman som investerat i andra företag, det är den kompetensen som han kommer att bidra med.”

Hur det går för det nystartade bolaget sett till exempelvis försäljning vill Ali Nouri däremot inte kommentera.

Peter Forsberg har tidigare investerat i både fastigheter och champagne. Nu utforskar han ytterligare en bransch i och med intåget i Carl Edmond.

“Jag har stort förtroende för Håkan och Peter med deras bakgrund och vad de åstadkommit tidigare och kände starkt att jag vill vara med som en del i den här trion och ta något svenskt ut i världen” säger han i en kommentar.

Entreprenören Filip Tysanders klockbolag Daniel Wellington är ett av Sveriges mest framgångsrika modebolag det senaste decenniet. Förra året gjorde bolaget enorma 1 miljard kronor i vinst.

Sedan dess har en rad nya klockbolag tagit form i Sverige.

Läs mer