Henrik Granström blir ny vd för 24Storage

24 Storage
Henrik Granström blir ny vd för 24Storage

Henrik Granström. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Henrik Granström, som idag är operativ chef inom Strongholdkoncernen, blir ny vd för det snabbväxande förrådsbolaget 24Storage.

Det innebär att bolagets grundare och den nuvarande vd:n Michael Fogelberg tar ett steg tillbaka och blir arbetande styrelseledamot.

“På det sättet behåller vi Michaels kompetens i företaget samtidigt som vi får in en ny vd som kan ta bolaget till nästa nivå”, säger bolaget styrelseordförande Jan-Olof Backman till Breakit.

Varför byter ni vd nu?

“Vi växer snabbt och siktar mot en börsnotering 2020. Det betyder att vi hamnar i ett nytt skede i utvecklingen och det blir naturligt med en växling. Vi kommer att ha stor nytta av Henrik Granströms bakgrund inom Strongholdkoncernen, där han bland annat verkat som vd för Newsecs investeringsverksamhet i Norden och Datscha,” säger Jan-Olof Backman.

24Storage grundades 2015 och erbjuder förrådsutrymmen på olika platser runt om i landet. Bolaget satsar på uppkopplade anläggningar som möjliggör centraliserad drift och övervakning. Mer än hälften av bokningarna sker via webb, telefon eller chatt.

Under 2017 omsatte bolaget ungefär 35 miljoner kronor och enligt Jan-Olof Backman låg vinsten på cirka 75 miljoner kronor. I de 75 miljonerna ingår en positiv förändring av fastighetsvärdet och det är därför vinsten är högre än omsättningen.

Årets mål är kort och gott att fortsätta växa.

I slutet av 2017 tog bolaget in cirka 300 miljoner i nytt kapital, bland annat genom ett lån på cirka 200 miljoner från den digitala banken Collector. Resten är riskkapital, främst från befintliga investerare.

I tidigare rundor har bland annat miljardären Staffan Persson och entreprenören Martin Wattin, som ligger bakom investmentbolaget Inbox Capital, investerat i 24Storage.

Den nya vd:n tillträder den 2 april.

Transparens: Staffan Persson är också investerare i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER