Linkura vill få dig att stressa av – plockar in 6 miljoner kronor

Breakit - Linkura vill få dig att stressa av – plockar in 6 miljoner kronor

Johan Gunnarssson till vänster. Foto: Press.

Towe Boström

Reporter

"De har fått mig att inse hur mycket kunskap och insikt vi kan få genom att lyssna till våra hjärtan", säger investeraren och hockeyprofilen Mattias Weinhandl.

Linkura har utvecklat en mätare som håller koll på stressnivå, sömn, aktivitet och hur mycket de anställda rör sig. De anställda bär mätaren i några dygn och sedan kan Linkura visa datan för medarbetaren och komma med förslag på hur stressen kan minska.

Nu fyller de på kassan med 6 miljoner kronor.

"Vi har visat att det här fungerar och nu ska vi växla upp till nästa nivå", säger vd:n Anders Gunnarsson.

De tidigare investerarna Almi Invest och Linköpings universitets holdingbolag satsar pengar, precis som hockeyprofilen Mattias Weinhandl .

"Teamet bakom Linkura har fått mig att inse hur mycket kunskap och insikt vi kan få genom att lyssna till våra hjärtan samt hur vi genom detta kan hantera samhällsproblem som stress och ohälsa", säger Mattias Weinhandl.

Bakom bolaget, som grundades 2013, står Johan Gunnarsson, Gustaf Hansen och forskaren Anders Johansson. Bland kunderna återfinns både privat och offentlig verksamhet, exempelvis Stockholm Stad, Trelleborg och en rad industribolag.

"Med ytterligare tillväxtkapital och ny kompetens i styrelsen är vi nu redo att ta bolaget till nästa nivå, säger Johan Gunnarsson.

Han syftar bland annat på att Cecilia Storåkers Hjelmstedt, med bakgrund inom flera e-hälsobolag, gått in som styrelseordförande. 

Pengarna ska användas till nyanställningar och till att utveckla produkten.

"Vi har en halv miljard hjärtslag i vår databas och oändliga möjligheter att genom avancerad dataanalys kombinerat med konkreta och förebyggande uppföljningsprogram få människor att hålla sig välmående på sina arbetsplatser och i sina liv", säger Johan Gunnarsson.

Under förra året omsatte bolaget 3,6 miljoner kronor med en förlust på runt 1 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER