Midroc Europe investerar i Checkproof – digitaliserar byggbranschen

Midroc Checkproof Digitalisering
Midroc Europe investerar i Checkproof – digitaliserar byggbranschen

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Checkproof får fängslade oljeshejken Mohammed al-Amoudis Midroc som storägare.

Svenska företaget Checkproof arbetar för att modernisera bygg- och industrisektorn genom att erbjuda en tjänst som digitaliserar checklistor och inspektionsunderlag. Tanken är att man ska bli av med så mycket pappersarbete som möjligt.

Efter ett antal lyckade pilotprojekt har Checkproof nu fått in Preem-ägaren och oljeshejken Mohammed al-Amoudis bolag Midroc som investerare.

“Vi startade Checkproof för tre år sedan och sedan dess har det hänt otroligt mycket. Vi har i dag flertalet stora kunder inom olika branscher och verksamheter, varav flera multinationella företag. Eftersom Midroc är marknadsledande inom industrisektorn känns de som en perfekt partner”, säger Håkan Holmgren, vd och grundare av Checkproof i ett pressmeddelande.

Satsningen innebär att Midroc Europe blir ägare till 26,7 procent av Checkproof.

“För oss innebär investeringen i Checkproof starten på ett långsiktigt samarbete. I och med partnerskapet kan vi dessutom bredda Midrocs erbjudanden. Vi tror verkligen på produkten och ser att den fyller ett tomrum som finns i branschen idag”, säger Christer Wikström, en av Midrocs koncernchefer.

För Checkproof innebär investeringen att de kan vidareutveckla sitt system för digitaliseringen av underhållsarbete.

Mohammed Al-Amoudi är en av de största utländska privata investerarna i Sverige. I november förra året greps han tillsammans med drygt hundra personer i Saudiarabien efter att landet skapat en särskild antikorruptions-kommitté, rapporterade Expressen.

Läs fler artiklar
LÄS MER