Nätläkaren Kry vässar strategin – värvar forskaren Nasim Farrokhnia

KryDigitaliseringDigital vårdcentral

Nasim Farrokhnia. Foto: Kry/Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Nasim Farrokhnia går in som forsknings- och utbildningsansvarig hos nätläkaren Kry.

Kry har rekryterat Nasim Farrokhnia som tar sig an rollen som forsknings- och utbildningsansvarig hos nätläkaren.

Hon kommer bland annat att utveckla och ansvara för medicinska forskningsprojekt och samarbete med lärosäten.

Nasim Farrokhnia är medicine doktor i internmedicin och kommer senast från Södersjukhuset i Stockholm. Innan dess var hos läkarchef vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Hon har arbetat på Kry i en månad och kommer även att bossa över utbildnings- och kompetensutvecklingsprogram för läkarna.

I somras tog nätläkaren in närmare 200 miljoner kronor för att bredda vården och expandera. 

Krys plattform genererar idag stora mängder data som används för forskning och vidareutveckling av vården. Nasim Farrokhnia pekar på vikten av partnerskap med exempelvis fakulteter.

”Datan har potential att ge viktiga insikter om hur framtidens vård kan se ut, gärna mer proaktivt, förebyggande och självklart mer utifrån patienternas perspektiv och behov”, säger Nasim Farrokhnia.

Johannes Schildt, vd på Kry, säger att de är väldigt glada över att ha med Nasim Farrokhnia på sin resa. Han pekar på att vården står inför stora utmaningar där teknikutveckling kan ge många lösningar.

”Nasims erfarenhet, intellekt och inte minst driv kommer att bli en stor tillgång i vår ambition om att bygga en världsledande vårdverksamhet”, säger Johannes Schildt.

Läs mer