Truecaller öppnar afrikanskt huvudkontor i Nairobi

Truecallerstartupresan

Alan Mahmadi, vd Truecaller. Foto: Sara Lindmark

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Ska serva hela Afrika.

Svenska telefonboksappen Truecaller har öppnat ett huvudkontor i Kenyas huvudstad Nairobi för att betjäna hela marknaden i Afrika. Det rapporterar Kenyan Wall Street.

”För några månader sedan gick vårt team runt och letade efter plats och personal och vi är glada att meddela att vi har bestämt oss för att öppna ett kontor i Nairobi”, sade Truecaller i ett uttalande.

Truecaller, vars app hjälper användare att se vem som ringer och filtrerar spam-samtal och spam-sms, har enbart i Kenya sex miljoner användare. Tillväxten under det senaste året ska också ha varit upp 35 procent i landet.

Överlag ser Truecaller optimistiskt på Afrika och har sedan slutet av 2017 ett samarbete med indiska telekomjätten Bharti Airtel på kontinenten.

I Afrika har Truecaller mer än 50 miljoner användare. Den sydafrikanska marknaden är den enskilt största, har kommersiella chefen Ted Nelson tidigare uppgett.

Vill du veta mer om techscenen i Kenya? Breakit var där för ett par veckor sen – läs bland annat om kvinnorna som tröttnade på att barn dog i onödan och drog i gång ett Uber för ambulanser i Nairobi.

Läs mer