Brottsmisstänkt ex-vd bekräftar - äger optioner för 600 miljoner

Fingerprint Sensorer
Brottsmisstänkt ex-vd bekräftar - äger optioner för 600 miljoner

Foto: Press

Breakit

Sensorbolaget Fingerprint Cards före detta vd Johan Carlström bekräftar att hans optioner i sensorbolaget Fingerprint är värda 600 Mkr. Därmed kan han snart göra ett jätteklipp - samtidigt som han ska åtalas för grovt insiderbrott.

Det svenska sensorbolagets ledning kan om ett par veckor börja lösa in optioner till ett sammanlagt värde av nästan 1,3 miljarder kronor. Även före detta vd:n Johan Carlström som avgick i maj misstänkt för grovt insiderbrott, kan göra ett rejält aktieklipp, vilket vi rapporterade om på torsdagen.

Eftersom optionerna ligger i en kapitalförsäkring var det på torsdagen oklart exakt hur mycket ex-vd:n äger.

Nu bekräftar dock Johan Carlström själv i ett mejl till Dagens industris papperstidning att ägandet är intakt och att optionerna är värda 600 Mkr.

På frågan vad han ska göra med de nya aktierna skriver han följande till Di.

“Det är en privatekonomisk fråga. Jag avser att behålla 100 procent då jag är övertygad om bolagets fortsatta framgångar de kommande åren. Att behålla 100 procent under en längre tid är dock ingenting jag kan eller vill garantera då saker av privatekonomisk natur kan dyka upp i framtiden. Som det är nu avser jag dock stanna som en långsiktig storägare i FPC.”

Fingerprint Cards utvecklar sensorer för fingeravtrycksigenkänning i till exempel smarta telefoner, kom på torsdagsmorgonen med en urstark delårsrapport.

Försäljningen under andra kvartalet steg med 912 procent. Dessutom höjde ledningen prognosen för helåret.

Läs fler artiklar
LÄS MER