Tourn ökade omsättningen och minskade förlusten i fjärde kvartalet

Tourn Sociala medier Sociala nätverk
Tourn ökade omsättningen och minskade förlusten i fjärde kvartalet

Kenza Zouiten, ett av Tourns allra största dragplåster.

Finwire / Breakit

Influencernätverket med Kenza Zouiten som största stjärna minskar förlusten rejält jämfört med förra året.

Annonsnätverket Tourn ökade omsättningen och minskade förlusten i fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas.

Omsättningen uppgick till 16,8 miljoner kronor (8,1), en ökning med 107 procent mot föregående år. För helåret steg omsättningen med 300 procent.

"Det är en omsättningsökning vi är väldigt nöjda med. Omsättningsökningen beror främst på en stark tillväxt i Sverige, men även utanför Sveriges gränser", uppger vd Robin Stenman i rapporten.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-1,6). Tourn redovisar ett ebitda på -0,5 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före skatt var -0,6 miljoner kronor (-1,6). Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-1,5). Resultat per aktie hamnade på -0,08 kronor (-0,21).

"Jag anser att vi fortfarande bara skrapar på ytan av denna marknad, den har fortfarande mycket kvar att ge och växer kraftigt. Vi är självklart nöjda med den omsättningsökningen vi har gjort och siktar på att fortsätta växa 2018. Vi känner inledningsvis att 2018 kommer vara ett ännu bättre år och vi ser ljust på framtiden. Vi kommer fortsätta att fokusera på ökad
omsättning och att ta rollen som den ledande plattformen för influencer marketing", avslutar vd:n.

Bolag har tillsammans med sin nya revisionsbyrå Grant Thornton beslutat att göra en förändring i hur periodiseringen sker. Detta innebär att även jämförande siffror (2016) har justerats. Kostnader som dykt upp under 2018 men tillhört 2017 har därför periodiseras till rätt period. Samt att bolaget bokat bort en del kundfordringar som anses osäkra.

"Detta påverkar Q4 2017 samtidigt som det påverkar Q1 2017 och Q4 2016 som redovisas i rapporten. Q4 2017s siffror kan därför uppfattas missvisande eftersom kostnaden avsevärt ökat, men viktigt att poängtera att den samtidigt justerats och minskat i Q1 2017. Effekten av omräkningen 2016 har i sin helhet endast belastat Q4 2016", uppger bolaget.
 

Läs mer

Kändisarnas nya extraknäck – så mycket drar hajpade Memmo in

Därför kan stjärnorna vända influencernätverken ryggen

Creed växer i raketfart – nu har Voi-grundaren köpt in sig: “Bäst i världen”

Läs fler artiklar
LÄS MER