Starbreeze öppnar VR-center i Dubai

Breakit - Starbreeze öppnar VR-center i Dubai

Bo Andersson Klint, vd på spelbolaget Starbreeze. Foto: Press

Direkt / Breakit

Starbreeze-ägda Enterspaces VR-center i Dubai kommer att öppna under det första halvåret 2018, enligt ett besked från Emaar Entertainment.

Starbreeze meddelade i augusti i fjol att ett femårigt samarbetsavtal tecknats med ett "betydande företag" (Emaar Entertainment, reds anm) i Förenade Arabemiraten om ett nytt VR-center i en av Dubais största köpcenter. Budskapet då var att mer information om projektet skulle lämnas under det fjärde kvartalet 2017. I prospektet inför höstens flytt till Nasdaq Stockholmsbörsen angavs att VR-centret skulle öppnas "under 2017".

Sedan tidigare är det känt att Starbreeze bolag Enterspace blir huvudleverantör till VR-centret gällande drift, installation och innehåll via Starbreeze Studios.

Av pressmeddelandet i augusti framgår även att Starbreeze erhåller 20-25 procent av de framtida nettointäkterna och att avtalet medför en investering om cirka 10 miljoner dollar som helt finansieras av Nordea med garanti från Exportkreditnämnden samt StarVR Corp, som är samriskbolag mellan Starbreeze och Acer.

Läs fler artiklar
LÄS MER