Tobii Pro förvärvar två bolag

Tobii Eyetracking
Tobii Pro förvärvar två bolag

Henrik Eskilsson, vd på Tobii. Foto: Press

Finwire / Breakit

Köper två bolag.

Eyetrackingbolaget Tobii har ingått avtal om att kontant förvärva återförsäljaren Acuity ETS och konsultverksamheten Acuity Intelligence. Det framgår av ett pressmeddelande.

Acuity ETS är den största återförsäljaren av Tobii Pros undersökningsverktyg medan Acuity Intelligence är en undersöknings- och konsultverksamhet inom neurovetenskap.

Syftet med förvärvet är att stärka Tobii Pro genom direktförsäljning av produkter och tjänster i Storbritannien, där bolagen är verksamma.

I förvärvet ingår även analysmjukvara för eyetracking-studier i VR-miljöer, som kommer att bli en del av Tobii Pros produktportfölj under detta år.

Tom Englund som är affärsområdeschef för Tobii Pro uppger i pressmeddelandet att Acuity har jobbat nära tillsammans med Tobii Pro sedan 2008 och har djup kunskap om bolagets eyetracking-produkter och den lokala marknaden.

Acuity ETS och Acuity Intelligence är baserade i brittiska Reading och sysselsätter tillsammans åtta personer. De omsatte under verksamhetsåret 2016/2017 två miljoner pund, motsvarande cirka 22 miljoner kronor.

Enligt avtalet ska förvärvet fullbordas under februari månad samtidigt som processen att integrera verksamheterna kommer påbörjas omgående.

Läs fler artiklar
LÄS MER