Här är vad toppcheferna sa till personalen på H&M:s stormöte

Breakit - Här är vad toppcheferna sa till personalen på H&M:s stormöte

Madeleine Persson. FOTO: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Besvikelse bland medarbetare efteråt.

Ingen på H&M:s pressavdelning ville igår avslöja några detaljer kring vad som egentligen avhandlades på det stormöte som klädjätten kallat närmare 1000 medarbetare till i veckan.

I ett mail till Breakit skrev en representant från H&M:

“Vi är i början av ett nytt år och då samlar bland andra H&M-varumärket sina team för att berätta om mål och fokus framåt. Det är ett internt möte vi gör på olika sätt i början av varje säsong för att skapa en gemensam riktning framåt. Presentationen av mål och fokus hölls av Madeleine Persson och Fredrik Ohlsson”.

Mer än så ville man alltså inte berätta officiellt. Men Breakit har varit i kontakt med personer som var med stormötet. Så här berättar en av dessa:

"Eftersom det jobbar så många här hölls dragningen vid flera tillfällen men som jag förstod det var innehållet ungefär det samma. Jag upplevde det som att många var besvikna efteråt. Det var Madeleine (Persson) som var klart mest tongivande men hon gav inga tydliga besked och det gjorde folk frustrerade".

Madeleine Persson, som tillsammans med Fredrik Ohlsson är högst ansvarig för H&M-varumärket och internt anses vara nummer två i hierakin efter koncernchefen Karl-Johan Persson, försökte under sin dragning gjuta mod i personalen. Hon gick igenom vad som gått fel de senaste åren och talade om var bolaget stod idag.

“Men det gavs inga konkreta besked om hur vi ska agera framåt. Där fick man bara höra mer generalla resonemang”, säger Breakits källa.

En konkret åtgärd aviserade dock H&M-cheferna. I slutet av stormötet visade Madeleine Persson upp – en koskälla. I denna uppmanades personalen att ringa då “man gjort något riktigt bra”. Ledningen meddelade att koskällor nu ska skickas ut till H&M-kontoren runt om i världen.

Återstår att se hur mycket dessa kommer till användning hos den pressade klädjätten. Enligt Breakits källor hade ingen på huvudkontoret under torsdagen känt sig manad att ringa i koskällan...

Läs fler artiklar
LÄS MER