Susanne Najafi lämnar krisande Stockmanns – ersätts av Eva Hamilton

Lindex Stockmann
Susanne Najafi lämnar krisande Stockmanns – ersätts av Eva Hamilton

Foto: TT

Finwire / Breakit

Riskkapitalisten lämnar – in kommer förre SVT-chefen Eva Hamilton.

Stockmann, som bland annat äger den svenska klädkedjan Lindex, vinstvarnade tidigare i år och har haft svårt i omställningen mot e-handel. Nu lämnar Susanne Najafi, partner på riskkapitalbolaget Backing Minds styrelsen. 

Och det ser ut som hon ersätts av en annan svensk profil. Bolagets nomineringsutskott föreslår att den förre vd:n på SVT Eva Hamilton ska ta steget in i styrelsen.

Förutom Susanne Najafi har Per Sjödell också meddelat att han inte längre står till förfogande som styrelsemedlem i bolaget.
Nomineringsutskottet föreslår att Tracy Stone tar den platsen i styrelsen.

Både Hamilton och Stone har suttit i Lindex styrelse sedan 2014.

Eva Hamilton (f. 1954, svensk medborgare) är professionell styrelsemedlem och har tidigare jobbat bland annat som verkställande direktör för Sveriges Television (SVT). Tracy Stone (f. 1962, brittisk medborgare), är för tillfället verkställande direktör för Polly King & Co. Hon har tidigare jobbat bl.a. som verkställande direktör för Gant UK. 

Nuvarande styrelsemedlemmar Kaj-Gustaf Bergh, Jukka Hienonen, Leena Niemistö, Michael Rosenlew, och Dag Wallgren föreslås för återval fram till nästa ordinarie bolagsstämma.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER