Bill Gates satsar på brittiskt jordbruksprojekt

jordbruk

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Om du bryr dig om fattiga så borde du även bry dig om jordbruket."

Bill Gates stiftelse med frun Melinda kommer att investera 28,2 miljoner pund, motsvarande 314 miljoner kronor, i ett jordbruksprojekt från Galvmed. Det rapporterar Sky News.

Galvmed är en förkortning för Global Alliance for Livestock Veterinary Medicines och är en stiftelse med säte i Edinburgh.

Galvmed uppges jobba med ett innovativt jordbruksprojekt som skyddar grödor vid torka. Parallellt utvecklar man ett vaccin som hjälper kor att hålla sig friska och producera mer mjölk. Projektet är till för att främst hjälpa fattiga jordbrukare i Afrika och södra Asien.

”Om du bryr dig om de fattiga så borde du även bry dig om jordbruket. Och om du bryr dig om jordbruket så bryr du dig även om djuren”, sade Bill Gates på besök i Edinburgh.

Enligt International Livestock Research Institute är 750 miljoner människor i fattiga och medelinkomstländer beroende av boskap.

Vid sidan av bidraget från Bill Gates stiftelse kommer även departementet för internationell utveckling att tillskjuta egna medel vilket lyfter det totala åtagandet till 122,8 miljoner pund.

Läs mer