Danads landar avtal med giganten Ebay

WellstreetDanadsAnnonsering

Peo Persson (t.v.) och hans Danads landar ett genombrottsavtal med Ebay.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

“Det är helt klart vårt största avtal hittills”, säger Peo Persson, medgrundare av Danads.

Danads är en startup som vill samla alla världens annonsytor på en och samma plats. Tanken är att göra det lättare för små och medelstora företag att boka annonser hos stora publicister.

Säg att du vill göra reklam för din produkt på affärssajten Bloomberg till exempel – du kanske inte vill lägga en tillräckligt stor order för att väcka annonssäljarnas intresse, samtidigt som du inte vill förlita dig på den programmatiska annonseringens snåriga värld. Danads vill då hjälpa dig att hitta lediga annonsutrymmen på sajten, och låta dig boka dem själv. För detta tar startupbolaget mellan 1,5 och 5 procent av annonsintäkterna.

Nu har bolaget landat ett viktigt avtal med den amerikanska radannonsgiganten Ebay. Samarbetet innebär att Ebays annonsytor nu hanteras av Danads.

“Jag kan inte gå in på några siffror men det är helt klart vårt största avtal hittills”, säger Peo Persson, medgrundare av Danads.

Ebay krängde annonser för över 10 miljarder kronor bara under de tre första kvartalen förra året. Om Danads kan roffa åt sig ens en tiondel av den affären lär det på årsbasis handla om över 10 miljoner kronor i intäkter för det svenska bolaget.

I sin partnerportfölj har bolaget sedan tidigare bolag som Shazam, Bloomberg media och svenska Truecaller.

Nu avslöjar bolaget även flera, hittills hemliga, profiler som varit med och finansierat projektet. Bland annat Alexander Hars, grundare av Let’s deal, har satsat på Danads. Även e-handelsprofilerna Patrik Hamilton och Fredrik Malm finns med på investerarlistan.

Danads växer just nu, men från relativt blygsamma nivåer. Förra året omsatte bolaget 4 miljoner kronor.

“Vi lanserade produkten i augusti. Det senaste kvartalet har vi vuxit med 100 procent i månaden, så det är nu det händer”, säger Peo Persson.

För att finansiera den snabba tillväxten håller bolaget just nu på med en större kapitalrunda. Planen är att ta in närmare 50 miljoner kronor. Nu har bolaget fått in 8 miljoner kronor från bland annat det holländska riskkapitalbolaget Forward.

Med det nya kapitalet planerar bolaget också en rekryteringsvåg. Antalet anställda ska dubblas.

Danads backas sedan tidigare av riskkapitalbolaget Wellstreet, som drivs av den tidigare Klarna-toppen Mikael Wintzell och e-handelsprofilen Sïmon Saneback.

Läs mer