Angry birds 2 har fått 20 miljoner nedladdningar – på en vecka

Rovio Angry Birds Angry Birds 2
Angry birds 2 har fått 20 miljoner nedladdningar – på en vecka

Foto: Flickr/LG

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Det svenskutvecklade spelet från Rovio toppar listorna i mer än 100 länder.

Angry Birds 2, spelet där arga fåglar skjuts med slangbella, lanserades med dunder och brak för en vecka sedan. När Breakit intervjuade Rovios Sverigechef Oskar Burman, som ansvarat för utvecklingen av spelet, var han nervös inför släppet av det nya spelet.

"Det är klart att det här är viktigt för oss. Det finns höga förväntningar och det vore såklart skönt om vi kan infria dem”, sa han då.

Det verkar de ha lyckats med. På en vecka har gratisspelet laddats ner över 20 miljoner gånger. Även om det fortfarande är en bit kvar till första spelets 3 miljarder nedladdningar så är Angry Birds 2 på god väg. Det tog spelets föregångare nio månader att nå så här många användare.

Just nu ligger Angry Birds 2 på topp 50 över världens mest inkomstbringande spel enligt App Annie. Om det fortsätter upp kan Rovio räkna med ordentlig vinst på sin storsatsning. Oskar Burman berättade för Breakit att det tagit två år med en personalstyrka på 25 personer att utveckla spelet – ett tufft drag för Rovio som förra året tvingades säga upp 110 anställda.

Förutom spelen har Angry Birds blivit ett stort märke med alltifrån mjukisdjur till tv-serier. Näst år kommer första långfilmen.

Läs fler artiklar
LÄS MER