Toadman etablerar dotterbolag och öppnar kontor i Berlin

Breakit - Toadman etablerar dotterbolag och öppnar kontor i Berlin

Robin Flodin, vd på Toadman Interactive Foto: Press

Finwire / Breakit

Expanderar till Tyskland.

Spelutvecklingsbolaget Toadman Interactive har idag registrerat ett helägt dotterbolag i Tyskland. Toadman har även öppnat kontor i Berlin där bolaget anställt fem personer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vd och studio manager blir Daniel Mesonero som har erfarenhet av arbete på större speltitlar och tidigare bland annat arbetat som producent inom Call of Duty-koncernen. De övriga som anställts är fyra spelutvecklare. Syftet initialt med Berlinkontoret är att de ska hjälpa till generellt med Immortal: Unchained och även utveckla expansionspaket för Immortal: Unchained, så kallat DLC, Downloadable Content.

"Vi är väldigt glada att vi kommit i mål med etableringen av dotterbolag i Tyskland. Vi ser framför oss vidare tillväxt i Berlin där det finns god tillgång till duktiga spelutvecklare. I och med etableringen tar Toadman ytterligare ett kliv till att bli ett globalt bolag och ser på sikt att Berlinkontoret kan växa till ett tiotal personer de kommande åren. Spelet Immortal: Unchained släpps under år 2018 och Berlinkontoret kommer att bistå i utvecklandet av expansionspaket till Immortal vilket förväntas bidra till högre intäkter för spelet och därmed högre intäkter till Toadman", kommenterar vd Robin Flodin.

Läs fler artiklar
LÄS MER